Tuesday, June 29, 2010

yana love.


perempuan ini nama dia yana. :)
i've always wanted to write about her.
and terima kasih awak, meremind kan saya. :)
here u go yana.

liyana was the name given by encik abd kadir.
yeah, my beloved sister.
she's my love when i'm single. even if i have someone, she'll still be my lover.
she's my bestfriend. she'll be there whenever i need someone.
because she, she's the type of girl that i want.

dia gila dia liar dia hyper
dia ganas dia baik dia lah,
adik saya.

love, dulu-dulu masa kecik,
ingat tak kita selalu bergaduh?
yana selalu mengadu kat ayah kalau abg buat salah?
"ayaaahhh..tadi kan..tadi abg..."
lepastu, abg pun kene la marah.
ayah kan garang. rawr. nanti abg kene rotan.
kena tampar, tapi lepas tu,
yana yang nangis bila abg kene pukul kan?
alahai. kenapa yana nangis?

lepas tu, igt tak ada sampai satu time tu,
kita tak bertegur, lama jugak kan?
sampai mama n ayah taperasan.
kita bergaduh macam musuh ketat.
masa tu kan tade maid, so kita kene sidai baju.
yana takkan sidai baju abg,
and abg takkan sidai baju yana.
pandang taboleh. (macam pandang sebelah mata pun taknak ya?)
kalau angkat baju, angkat pulak heh?
ouh..taknak kantoi ngn mama n ayah. (tau takot kan?)
tapi abg pun sama.

saaaaampai lah beberapa bulan kan? (rasanya lah)
mama perasan. (abg tak ingat la kita gaduh pasal ape tah)
lepas tu, mama panggil kita dua kan kan?
ayah pun ada.
mereka tanya kenapa.
masing2 mengangis sama-sama (tak pasal2)
tak cerita apa2 lagi da nangis da.
(ye, aku mmg cengeng bukan sebab aku kuat menangis, tapi sebab aku mmg sensitive)
tapi lepas tu, kita okay kan?
walau pun kekok. (macam kawan baik yang bergaduh, then baik balik)
it takes time.

sampai abg kene masuk mrsm kan?
bila jauh, that is when i start to love all my sisters and brother.
bila jauh, tade kawan yg nak ajak bergaduh. (seronok bergaduh dgn kau tau tak?)
sebab abg tau, bila kita gaduh, tak lama lepas tu, mesti baik balik.
hahahaha.
kelakar la kau ni.

u were always stood by me no matter what eh?
yes u are love.
i remember when i'm with her,
and she dump me, u stood by me.
and u just cudn't stand to see me sad aren't u?
and u call her and dengan lagak garangnya u scold her didn't u?
"apa kau buat dekat abg aku.."
(yana, garangnya.)
and bila abg tak baik dgn dia,
kau pun taknak baik dgn dia kan?
after all, u are my sister sayang.
and i will always love u.
more than anyone else.
because that's the kind of girl that i want.

bila cuti sekolah,
kita tengok tv sama-sama.
sambil apa?
yeah, sambil makan koko crunch sama-sama.
bermangkuk2 sampai sekotak habis dalam sehari or two at most.
(oh, sampai sekarang abg rindu time kita makan sama2)
koko crunch, terima kasih :)

remember ur first boyfriend? (rasanya lah. kot kalau ada lagi before that yang abg tatau)
i know him, but he's bad.
not for u love.
and rite after that, u broke up with him.
waah. (yana, degil, tapi dengar cakap abg dia)
tau tak kawan2 dia datang cari abg? (gangster tauu..takut aku dibuatnya)
hahahaha. siap ugut aku tau.
(but deep inside u know i will stand by u no matter what love)
pung pang pung pang.
they come to me out of no where, apologized.
funny people (hahahaha sebab aku lagi gangster dari korang la)



"...yana dont u worry,
yana dont u be sad.
cause abg will be worry,
and abg will be sad.
yana yana i am sorry,
for all the wrong that i've said.
yana dont u worry,
cause u're always in my memory..."


okay lah yana u be good,
remember me whenever u can.
study hard,
and there will be reward for u.
abg here will always pray for u.
its not a play time for u now,
its ur future. so study hard dont disappoint mama and ayah.
i'll be here for u no matter what love.

sebenanya macam banyak lagi nak tulis pasal yana ni. tapi nanti i'll write again for u.

love,
abang.

(tiba2 rindu yana bila baca blog ni tau. :) this is my favorite entry. nak re-post balik takpe kan?)

13 comments:

HEROICzero said...

yea nice one dude! macam seronok jek korg an?

*hai abang. wooaaah~! =)

syafiq kadir said...

seronok gila. :)
ni lah adik aku. garang okay.

i'm one lucky brother man to have a sister like her.

hahahahaha. she's already taken. :P

Mr. Shcomey™ said...

ahh adil. aku da lama cop. kau jangan nak potong! haha

syafiq kadir said...

ehhhhh..ada lagi ni. hahhaah.
bila kau cop weh maniam?

SABRINA BREE said...

OHH i cried reading this.

mengalahkan surat cinta.

maybe i patut tulis surat mcmni untuk adik saya jugak (dia pun sama tak suka sidai baju saya).

..sabrina..

syafiq kadir said...

:)
well sab, she's my sister and she's my love.

this is a love letter for her.
i may be garang. but i'm her brother.

and she's one hell of a sister.
sayangi lah adik2 u. :)

Shikin Ismail said...

sweet gile kot! :)

syafiq kadir said...

terima kasih kin :)

Cik Nin said...

waahhh... xde ke abg den nk tulis mcm ni and dedicated to her only sister ni...? klau den dpt, kompom den terharu smpai menitiskan air mata keharuan. huhu....

Cik Nin said...

heh. typo. to *his only sister.
n not dedicated but *dedicate. hehe...
(too excited baca n nk komen smpai abis smua silap. maaf ya tuan tanah. heeee)

syafiq kadir said...

heehee.
thank you sebab visit my blog yang ala kadar ni. :)
dont worry bout the typo. tak sedar pun.:)
but thanks alot.
lama dah tak menulis. followed and link ur blog! :)

rozy asrawaldo said...

gila lah, berani mati betul buat entry jiwang untuk adik. untuk awek boleh terima lagi. ni baru jejaka idaman gadia ye dak haha


jaga adik lu elok2 bro. teruskan berkasih sayang. hahaha

assalamualaikum :)

syafiq kadir said...

pergh, nama, rozy asrawaldo!
dengan awek boleh, kenapa mesti dengan adik taboleh? :)
she's been with me longer than any girl in the world.

selagi hayat di kandung badan. kasih sayang ni takkan hilang. :)

waalaikumussalam.
thank you sebab melawat. :)