Thursday, July 01, 2010

cuti.

well, senang cerita its cuti la kan?
masa dah nak cuti, bukan maen lagi nak cepat kan waktu la,
nk fast foward masa lah ape bagai semua.
tapi sekarang, dah cuti.
apa nak buat ha?
movie, satu external dah selongkar.
tak tgk semua la.
tapi sampai da tgk2 balik movie yang da tgk.
haaa. macam mne?
or, sebagai ape?
hahahaha.
tapi, aritu sebab da lama sgt tak tgk industan.
tengok la hindustan. cerita 3 idiots.
ada amir khan, kareena kapoor.

a very good movie.
cerita pasal 3 sekawan. yang genius!
its about friendship. betul. tak tipu.
best cerita ni. banyak pengajaran.
FM, saya bukan macam punsukh wangdu (betul kot eja nama dia macam ni).
dia genius. :P
tapi in terms of friendship, i dont know if i can match him.
but i wanna be like him.
gila. handsome. berani. dan baik. :)
nak jadi macam tu. boleh?
hahahah. tapi betul la.
nak jadi macam tu.

ya, mmg best tgk hindustan tau tak.
dulu weekend, kt rumah, jgn tipu tak pena tgk hindustan.
hahahah. petang2 sabtu tv3 pukul 2. ada "panggung sabtu"
ahad, ntv7. pukul 3.30 kot.
mana ada buat pape petang2 weekend macam tu.
(best gila kot hindustan)
walau pun jalan cerita dia sama je..
(yelah, hero mesti kalah dulu)
tau sangat dah. tapi suka betul tengok.
mama suka betul hindustan.

ada sekali tu, tgk khabi kushi khabi gham. (uish. mana bole tak tgk, shah ruk khan kot)
satu family la tengok tau.
cerita tu kan sedih kan?
ada satu part tu, semua senyap je.
(jeling2 tepi, tengok mata mama da bertakung2, jeling tepi lagi, tgk yana da sedu2 dah, tgk lina, mmpphh..cover2 guna bantal la kunun. syahmi pun sama je.. bertakung dah.)
tabole nak tegur. (sebab sendiri pun dah menitik air mata dah)
hahahaha. kelakar la.
tapi best kan tgk hindustan?
dats the time when all the family will gather kt hall. tgk sama2. (ayah pun sama tau tak)
:P
lepas tu, kene ada pisang goreng pulak.
(bila iklan, mama buatkan milo panas petang2)
pehhh..
mantap. rindu rindu.

okay, arini, rokok dah habis.
(rokok yg from malaysia)
so nk quit. or slow down a bit.
i'm not sure if i can.
but its worth to try kan?

yeah.
okay lah. bye.
nanti sambung merepek.
muah lebiu bye.





8 comments:

Anonymous said...

U smoke??oh..saya tak pernah tau(cehh mcm tau everythg je). It's a bad habit u know..ur of mixed parentage kan?(or stg like that..),chinese in south east asia commonly suffer from laryngeal CA(carcinoma) if im not mistaken..so..shud be cautious ok?(u know hw they say some races r associated with some illness,,mcmni la jgk,tauu..
--->jaga diri!) :)

Anonymous said...

Oh btw,the 3 idiots movie? Thats adapted from a novel actually(saje gedik nk bgtau ntah2 u dah tau)(maluu je!huu) written by chetan bagat(i know this guy koz i read two of his other hit novels,hehe) n there was some huge commotion over the success of the movie n chetan's payment etc(drg gaduh2 kt live tv mak aiii mmg funny la tgk).chetan mcm dh sign agreement nk bayaran brape ntah tak sangka kot movie tu akan meletup2 n bila dah top2 tu baru keluar tak puas hati dgn payment la tak di acknowledged as writer laa(ntah hape2 kan?)...Ok saje je nak nyebok tell u stg bout the movie(sbgai org hindustan celup kan.hehehe)

syafiq kadir said...

hye awak!
lama awak hilang!
saya tulis pasal yana, awak baca tak?
its kinda more like a love letter. :)

hah! yeap. i smoke. and a heavy one. u never ask. if u asked, mesti saya bagitau.
baik! akan jaga diri dgn lebih baik. :)

ouh! tak. saya tak tau pun its adapted from a novel. rily?
rajin u baca ya?
i bet the novel mesti lagi best kan?
terima kasih wak for the info.
:)

saya mmg suka hindustan.
bye bye awak. :D

Anonymous said...

Mmg saya hilang lama! Mintak maaf awak--saya mmg suka MIA ni..mcm d previous one;was MIA for 1 year and a half year from everyone(except for my family). Hehe

Maybe if u said u want me around then i might stay longer! :P (mode:gedik)

Anonymous said...

I read about yana yess!! But i dnt wanna say anythg in d comment page sbb rasa nyebok..koz i feel that the entry's dedicated to that special person in ur life jadi tanak la sebokk je huhuu..

Maybe i shud tell u bout my yana nxt tym kan? :)

Fharina said...

hey my sk aka punsukh wangdu!Haha

syafiq kadir said...

awak, by saying "..I'm missin a person who usually leave me an offline msgs. :) "
didnt it means that i want u around?

kalau tak, how about this one..
"awak, cud u stay a bit longer? plis?"

ala, mana ada nyebok. i tggu ur comment since u yang bagi i idea nak tulis pasal yana kan?

:(

syafiq kadir said...

@FM : heyyy..tabole la jadi dia.
terlalu pandai. n handsome.
:P
cerita hindustan ape lagi best nak tgk?