Sunday, July 04, 2010

berangan

oh, tiba2 rasa nak tulis pasal masa depan.
boleh? boleh la plis..
tak kira, boleh jugak.
ni blog saya. bukan blog awak.
(macam orang gila kan cakap sorang-sorang?)
hahaha. okay. orang kata, kejayaan bermula dari angan-angan.
(mungkin saya terlebih berangan. tapi takpelah..mana tau lebih kejayaan. kan?)
berangan adalah benda yang best dan patut di buat dikala tiada kerja..
(contohnya sekarang. movie da abes tgk, lepas tu tatau nak buat ape.)
em..jom berangan?

selalu, aku berangan before tido.
kadang2 susah nak tido kan kalau awal2 sgt.
so kene berangan dulu, baru bole tido.
sometimes, tgh2 berangan tu, dia bole sambung jadi mimpi tau?
hahahaha. (sebab penah jadi lah saya cakap..)
eh kejap. nak berangan ape ha dulu??
kita ikot time line lah. (like i always did)

erm..
firstly, nak berangan dapat degree la.
kan kan kan?
(tapi selalu malas, macam mane la nk dapat macam ni?)
takpe..berangan lagi..bole kot.
nak jadi chemical engineer.
oh, nak beli camera la dalam masa terdekat ni.
da lama ni mengidam. nak D90.
sebab nk jadi kan photography as side hobby.
then, on the way nak dapat degree.
nak active gym. and nak register as a part time modelling. (jangan gelak. cepuk kang baru tau.)
atleast balik malaysia, ada la benda aku nak buat kan?

oh yea, nak kumpul duit. selepas beli camera. bole buat beli rumah ke ape nanti nak kerja.
takkan nak bergantung pada mama ngn ayah lagi kan? aset kene ada. baru bole kawin. nanti senang.


okay, jom kita berangan pasal kerja pulak. hahahaha.
mesti la nak kerja engineer. tapi tatau la aku nk kerja macam mane sebenarnya.
aku suka minyak. buat ubat ke. entah, belum decide betul2 lagi nak specific bahagian ape.
tapi kan, nk kerja yang gaji banyak la kan. (buat duit banyak2, cepat, bole kawin cepat2 kan?)
haaa..maybe nak jadi engineer tak lama kot.
teringin sangat nak bukak gym sendiri lah. buat business pulak.
so, dari sekarang kene ada ramai contact pasal2 benda2 gym ni.
yeah, setakat ni, so far so good.
yeah yeah. takkan selama2 nya nak jadi engineer kan?
9/10 rezeki datang dari perniagaan tau.
haaa..okay, so kene start sikit2 dulu.
target, umur 35 la paling lambat.

and and and. kalau da kawin kan, kalau isteri penat la nak kerja kan. (doctor ke, engineer ke, tak kesah la ape2 pun..) laaa..da nama pun berangan. kene la berangan pasal isteri sekali. kan?
tak paksa pun dia nak kerja ke tak. i dont mind at all. i wud rather let u choose let u do things that u like. jom bukak saloon ke, butik ke, anything..yang u like.
and since i like cats too, so in the future, saya nak ada "cat center" sendiri.

ape nak buat cat center tu? haaa..
bole jadi playground.
bole jadi tempat jual2 any products dat related to cats.
food ke, accessories ke, vet ke, anything.
its like a community la. where ppl who own a cats boleh gather,
and we'll like sharing some thoughts ke, make friends.
saya suka kucing.
tapi taboleh nak bela sekarang la.
sedih. mama alergic kucing2 ni. selesema teruk nanti.
kt rumah sewa ni pun, tak semua suka kucing.
so kene pendam je la dulu hasrat nak bela kucing ni.
takpe, some other day.
yes, cats are in my wishlists too.

haaa..seronok kan berangan?
memang seronok pun. and rite now, i'm sharing what's in my mind.
jom kita sambung lagi.
hahahahah. (suka la tuh..)

erm..ape? berapa orang anak saya nak?
hahahah. yang tu, kene tanya isteri lah wak.
tgk berapa dia larat.
kalau boleh nk kembar satu. :P
cepat la kawin cepat la kawin.
selalu bila tgk orang kawin, mesti ada rasa nak kawin sekarang.
(tak ke, saya selalu je rasa macam tu..)
bila tgk orang dapat baby,
(terasa nak ada baby jugak..) hehehe.

ape? honeymoon?
awak gila ke?
honeymoon rahsia la. asyik sume nak beritau.
tade surprise la nanti.hahahah.
save it for later lah okay? (sebenarnya panjang sgt nak cerita..)

ish, nak berangan lagi ke?
haaa..kan dah cakap tadi..
best berangan ni.
tu la. tgk da tabole berhenti.
ala, takpe. kite berhenti dulu la.
nanti kita sambung okies?

hahahah. banyak sangat berangan da ni..
okay lah tu je.
lebiu muah bye awak.
:P







8 comments:

TurTleFx said...

nice one fiq :P

syafiq kadir said...

memang nice lah kalau berangan. :P

Anonymous said...

Saya tauuu honeymoon pergi paris yeayyy!hehe.betul x?

Anonymous said...

Awak...mcmane kalau its fated that ur wife tak suka or also is allergic to cats? Haaaa! Hehe.tapi maybe dia jenis yg suka dogs ke?hahaha.awak kn cuak ng dogs kn..mcmne?

Anonymous said...

P/s: I like this entry! :))

syafiq kadir said...

hahaha. :P heyyy..jangan bocorkan rahsia lah.
i tak cakap salah. betul pun tak.
so its rahsia. :D

i'll try to change my fate. cari wife yang suka cats! :P
hooyyy! tanak la dogs!
nanti i kene menangis depan wife i (sambil melutut) supaya jangan minat dogs. :'(

i'm glad u like it.
tiba2 ada rasa nak tulis satu lagi entry. hahahah. tapi nanti la. :P

Fharina said...

ohhoo awak dah mula suka kucing kemek fav saya ye.haha.

syafiq kadir said...

haaaa...kucik kemek tu comel la! nak satu! :(