Friday, April 30, 2010

"bujang"

.."ouh..biasalah..rumah bujang"..
hahahaha.mesti selalu sgt dah dgr ayat ni kan?
rumah bujang. kenapa?
mesti da boleh imagine kan keadaan dia macam mane?
"yelah, rumah bujang..biasalah.."
fact no 1, org lelaki mmg pemalas nk kemas.
kalau dia sorg2 je rajin kemas, percayalah, when it comes to lot of ppl in the house,
dia pun sama jadi "bujang" jugak.
igt aku tatau ke?
"rumah bujang aku"
hahaha. kalau time kemas tu mmg kemas gila babeng lah.
no doubt bout that.
aku jamin. kalah rumah perempuan.
tp utk sehari dua boleh lah.
ermm..okay, ruang tamu bujang..
tempat utk bergolek2. dan juga tempat tidur, even my rumah bujang got katil
at the living room tau..
"well, rumah bujang.."
comforter di merata-rata.
bantal di mana-mana.
selimut bergelimpangan.
mana-mana pun bole tidur deh.
kt dapur,
ouh..cukup byk pinggan kt dalam sink tu.
baru pinggan belum cawan.
selalunya, time org tu kene masak, baru lah basuh.
sidai baju?
uish..mmg byk la baju bersidai2 kt luar tu.. entah bila punya basuhan tu,
kurang pasti. tapi mmg byk lah.
agak susah kalau sorg je pembersih tp yg lain buat dunno je.
tapi, sbb dah namanya "bujang" kene la biasakan.
hehehehe.
tp, kt rumah bujang ni, semua bujang2 dah berpunya kecuali adalah beberapa je yang..
bujang lagi..
so malam2, ada lah "duty call"
istilah org bujang guna kalau nk call awek.
merata-rata.
ada sorg tu, kt bilik basuh baju..
"oi! *** kau ni p basuh baju ke?" tanya aku.
"ha'ah..biasalah.."balas ***
hahaha. duty call la tuuuuh.
ada sorg tu, tgh main game pon bole duty call.
dia kata.."multi-task"
ewah! macam programming buat multi-task.
macam2 aku tgk gaya diorg ni.
kadang2 gf merajuk sbb bf byk sgt main game.
kesian..satu hal nk kne pujuk.
pasal game je pun..bukan dia gy menyundal ngn perempuan lain laaah..
aiseh.
hahaha. well, kenapa aku tulis entry ni?
sbb masing2 tgh "duty call"
so aku dah tatau nk buat apa hahaha.
okay bye! :P

8 comments:

Fharina said...

duty call utk saya?haha

syafiq kadir said...

hahahaha! tabole! tu lain istilah dia. duty call ni kene buat hari2. lama2 plak tu. hahahah. ari2 i tgk diorg ade duty call ni.

fharina said...

hahaha. takpe. awak tak payah nak duty call lg skg ni,awk duty call ngn study awk je. awk tu bukannye boleh,nnti dh ade "duty call" tu,bila emosi tak menentu,habis study ke mne.

syafiq kadir said...

ouh u know me very well lah. :)
hehe.

Fharina said...

ihik ihik. I am your doraemon kot. doraemon sangat mengenali nobita :)

syafiq kadir said...

ouh, i love my doremon so much. :)
ever since the 1st time i loved u.

Fharina said...

doraemon=nobita

pencuri=penyeluk saku.

kite berpasangan.haha

syafiq kadir said...

ouh, lovely! :)